Madarak, bogarak, csúszómászók

Madarak, bogarak, csúszómászók

Árnyékkarom, a sólyom - kesztyűbáb

Árnyékkarom, a sólyom - kesztyűbáb

Árnyékkarom, a sólyom - kesztyűbábA fenséges sólyom éles szemével és kecses szárnyaival a féktelen égbolt szellemét testesíti meg.  A levegő csendes őrzője, a sólyom páratlan eleganciával szárnyal, könnyedén navigálva a szél áramlatai között.

Ez a légi ragadozó az éles észlelés és a céltudatos elszántság szimbóluma. A sólyom az alatta elterülő hatalmas kiterjedésen átlátó szemével egyszerre vadász és a szabadság szimbóluma. Éles csőre és karmai az ősi bátorságot tükrözik, a precizitás megtestesítője a zsákmány üldözése során.

Számos kultúrában a sólymot a látás, az erő és az útmutatás szimbólumaként tisztelik. Az égbolt teremtménye, ezért gyakran szerepel a folklórban, a mitológiában és a szimbolikában, ahol a világok közötti hírvivőként vagy a bölcsességét keresőkre vigyázó őrszellemként szolgál.

A sólyom, akár egy magas kilátóponton ül, akár lélegzetelállítóan fürgén kering az égen, megragadja a képzeletet, és emlékeztet bennünket a fenti természeti világ határtalan szépségére és erejére.

Méret: 24 cm  (felnőtt női kézre)          ára: 3800 Ft

Használati utasítás:

Helyezze mutató- és középső ujját a bábu fejébe. Helyezze a hüvelykujját az egyik szárnyba, a gyűrűs és a kisujját pedig a másik szárnyba. Így tudjuk mozgatni a szárnyakat és a fejet, hogy a bábunk repülni tudjon.

Íme néhány ötlet, a sólyom bábuval való játékhoz:

Mesélő kalandjáték:

Főnix, tűzmadár

FőnixA főnixet általában nagy tűzmadárként ábrázolják, amely az ősi mitológiából származik. Azt mondják, hogy miután egy főnix meghal, meggyullad, és a hamuból új madár születik. A ciklikus újjászületés révén a halhatatlanságot szimbolizálja.

Mérete: 32 cm                  Ára: 4.500 Ft

Tukán

TukánEz a vicces madár a tukán, amely dél-Amerikában honos. Óriási csőre nagyon feltűnő. Repülni nem nagyon tud, inkább csak ugrándozik. Leginkább gyümölcsöt eszik, de nem veti meg a bogarakat, kisebb gyíkokat sem.

Anyaga: plüss

Mérete : szélesség (kitárt szárnyakkal)  30 cm             Ára: 3.600 Ft

           magasság (farkával együtt)     35 cm

Kelep, a gólya

Kelep, a gólyaKedves madarunk Kelep, a gólya, sok mese és mondóka szól róla. Bábunkat több kiegészítővel elláttuk: egy kéménnyel, fészekkel a tetején, benne egy bábtartóval, amin a gólya ül, valamint a csőrében egy dióbabával. A gólya levehető a kéményről, és önállóan is használható. A kémény lyukas, így azt is fel lehet húzni a kézre.

Mérete: kémény a fészekkel  25 cm                             Ára: 3.800 Ft

           gólya a lelógó lábával együtt 26cm

Cigale, a tücsök

Cigale, a tücsökA tücsökről mindenkinek La Fontaine: A tücsök és a hangya című meséje jut eszébe Rónay György fordításában. Érdemes azonban Kossztolányi Dezső fordítását is elolvasni. Érdekesség, hogy az angol fordításban nem a hangyának van igaza (szorgalmasan kell dolgozni), hanem a tücsöknek (élvezni kell az életet). Ez a keleti és a nyugati felfogás különbözősége.

A báb gyerek-kézre készült. A lábai és a szarva zsenília drótból készült, ezért 3 éven aluli gyerekeknek nem ajánljuk.

A báb mérete: 30 cm (teste a kalappal együtt)                      Ára: 3.800 Ft

Mit csinált a Tücsök nyáron?
Csak muzsikált hét határon.
Aztán jött tél a nyárra,
s fölkopott a koma álla.
Szomszédjában élt a Hangya.
Éhen ahhoz ment panaszra,
s arra kérte, egy kevéske
búzát adjon neki télire.
"Búzát? - szólt a Hangya sógor. -
Már ez aztán sok a jóból! Tél elején sincs búzád már?
Hát a nyáron mit csináltál?"
"Mit csináltam? Kérem szépen,
muzsikáltam -szólt szerényen
Tücsök mester. - Aki kérte,
nótát húztam a fülébe!"
Nótát húztál, ebugatta?
No hát akkor - szólt a Hangya -
járd el hozzá most a táncot!
Jó mulatságot kívánok!"

Matyi, a szajkó

Matyi, a szajkóEz a bábunk egy szajkó, egyes helyeken mátyásmadárnak is hívják.Nagyon szép, színes madár, látványosan lehet vele repülni. Valódi komédiás, mindig ugrál, izeg-mozog és röpköd, civódik vagy enyeleg társaival, szóval mulat, de sohasem feledkezik meg a szükséges óvatosságról. Egy mesét a szajkóról itt lehet találni:

http://mesebazis.com/ne-felj-matyas-egy-madar-tortenete/

Mérete : szélesség (kitárt szárnyakkal)  30 cm                  Ára: 3.700 Ft

           magasság (farkával együtt)     35 cm

Százszorszép Pillangó

Százszorszép PillangóSzázszorszép Pillangó a kislányok kedvence, nevéhez illően kiragyog az összes többi báb közül. Érdekes ötvözete a kesztyűbábnak és ujjbábnak. A mérete miatt (28 X 28 cm) inkább kesztyűbáb, a technikája miatt azonban inkább ujjbáb. A középső ujjat kell a bábu testébe dugni, úgy hogy a kézhátra simuljon a pillangó, és lehet is reptetni. Ezáltal a legkisebb gyerekek is tudnak vele játszani.

Anyaga: jersey                                        Ára: 3.600 Ft

Charlie, a harkály

HarkályCharlie, a harkály sok mesében szerepel. Az igazi harkály nagyon hasznos madárka, mert a fákat kopogtatva, megtalálja a fa kártevőit, és megszabadítja tőlük. A fák doktorának is nevezik.

 

Mérete: 34 cm a farka végéig                Ára: 3.300 Ft

Hernyó Henrik


Hernyó HenrikHernyó Henrik a kisgyerekek kedvenc bábja.  Élénk színei megragadják a figyelmet, a legkisebb gyerek is szívesen ölelgeti. Tapintása a plüss anyag miatt kellemes. Álmatag tekintete nagyon kifejező, mintha egy átmulatott éjszaka után botorkálna haza. Játszani nagyon könnyű vele, kisebb gyerekek az egész karjukat beledughatják. Bármilyen színben elkészítjük.

Mérete: 40 cm                             Ára: 3.500 Ft

Szentjánosbogár

SzentjánosbogárEz a bogár egy szentjánosbogár, akinek egzotikus színe igazi érdekesség lesz a gyerekek körében.

Alulról az egész kezet bele kell dugni, nem kell az ujjakat külön mozgatni, így a kisebb gyerekek is könnyen játszhatnak vele.

A szentjánosbogár 30 cm hosszú, 10 cm magas, az anyaga plüss, a szárnya szatén és organza.

Ára: 3300 Ft

Katicabogár

KaticabogárKatica aranyos katicabogár, aki szép piros színével a legkisebbek figyelmét is felhívja. A kesztyűbábba az egész kezet bele kell dugni, nem az ujjakat, így a legfiatalabbak is játszhatnak vele.

Katica anyaga plüss, a szárnya szatén. A pöttyök filcből vannak. Méretei: a magassága 10 cm, hosszúsága 23 cm. A levél tartozék.

Ára: 3.500 FT 

 

Csiga

CsigaCsigabigát csak húzza a kezére, és már kezdődhet is a mese. Az erdei állatos mesékben jól használható, sőt élénk színe miatt a legkisebb gyerekek figyelmét is leköti. Bármilyen színben elkészítjük.

Az anyaga plüss, a mérete 20 cm. Kézzel mosható. A legkisebb gyerekek is tudnak vele bábozni, mert az egész kezét kell beledugni a bábba, és nem kell az ujjait használni.

Ára 2.800 Ft

Sigmund a holló / varjú

Sigmund, a hollóMegérkezett Sigmund, a holló / varjú. Mindegyik korosztálynak ajánljuk ugyanis Sigmund sok tanulságos La Fontaine mesében szerepel, így rendszeresen visszatérő szereplője lehet az esti meséknek.

Sigmund anyaga plüss, mérete 30 cm. Kézzel mosható.

Ára: 3.200 Ft

Uhu, a bagoly


Uhu, a bagolyA képeken látható Uhu, a bagoly. Uhu nem csak a népszerű mesék bölcs szereplője, de Uhuval könnyen és játékosan lehet tanulni is. Kedves, szeretetre méltó tagja lehet az Ön családjának. Húzza a kezére, és már kezdődhet is a móka, vagy épp a tanulás. Mutassa be Uhu-t a családjának, adjon elő vele egy műsort, és hamarosan már gyermeke készül Uhuval saját előadására.

A kesztyűbáb anyaga plüss és szőrme, a magassága kb. 30 cm. A szeme, szemöldöke, csőre kézzel varrott. Gyermek és felnőtt kézre is jó. 

Ára: 3.500 Ft

Tartalom átvétel